

DRAFT PROGRAMME

Zero Waste Railways 2nd workshop

Circular outflows

28 February 2023

In person, UIC HQ, 16 rue Jean Rey, 75015 Paris, FRANCE

Registration: use this link https://site.evenium.net/mgapcg28/registration





28 February 2023

| 08.30 | Registration and welcome coffee | 30 mins |
|-------|--|-------------------------------------|
| 09.00 | Opening and keynote speech (65 mins) Isabelle De Keyzer, Senior Advisor/Coordinator of the UIC CE sector Leyla Acaroglu PhD, Lead disrupter Q&A | 5 mins 50 mins 10 mins |
| 10.05 | Best practices from the rail sector towards circular outflows Bénédicte Gourmandin, SNCF Réseau, Short loop sustainable rails: The Green Rail project Ilse de Vos - van Eekeren, Dutch Railways 99% Circular Train Modernisation Albert ten Busschen, University Zwolle, Reuse of thermoset composites to | 20 mins 20 mins |
| 11.05 | close the loop in the railway sector Coffee break | 20 mins 15 mins |
| 11.20 | Martijn Wolf, Eurospec, New Circular specifications for rolling stock Katy Beardsworth, Network Rail, The SurPlus App, an internal marketplace for rail equipment, Deutsche Bahn DB Resale marketplace (tbc) | 20 mins 20 mins 20 mins |
| 12.00 | Lunch break | 60 mins |
| 13.00 | SBB Implementing used rail/train equipment and parts in (construction) projects, (speaker tbc) | 20 mins |
| 13.40 | Extending the lifetime of products, Supply industry (40 mins) Alstom Railsponsible Supplier Award winner(s) Schneider Electric | 20 mins 20 mins |
| 14.20 | Coffee break | |
| 14.30 | Addressing the impacts Circulab, Interactive session (tbc) | 120 mins |
| 16.30 | Wrap up, feedback and networking | 30 mins |
| 17.00 | End of workshop | |